AutoCad - Bunları Biliyor Musunuz? - 2

Teknik Atölye - Autocad - Bunları Biliyor Musunuz

Bu yazımızda da bir kaç özellik daha öğreneksiniz. 

Kullanılan tüm alanlarda faydalı olabilecek pratik ama bir o kadar da kolay unutulabilecek komutlar ve özelliklerden bahsedeceğim.

Ya bol bol pratik yapın ya da sayfanın sağında kalan "Abone Ol" kısmından beni takip edin ki "ben bunun çozumunu, kısa yolunu okumuştum ama nerde!" dediğinizde posta kutunuza tekrar bakmanız yeterli olacak. İkna çabalarımdan sonra artık siz kaçmadan başlasam iyi olacak (:


Purge
  • Bir iki farklı layerla çalışıyor olmanıza rağmen daha önce farklı dosyalardan getirdiğiniz objelerden dolayı layer kalabalığı mı var? Böyle bir durum projeniz içinde hareket etmenizi oldukça zorlaştıracaktır. PURGE komutunu kullanın öyleyse. Komuta girdikten sonra çıkan pencerenin altında Purge All yazar. Tıklayın. Gelen uyarıdan da ortadaki seçeneği tıklayın. Purge All  aktif oldukça tekrar tekrar aynı işlemi yapın.
  • DDA Bilindik bir komut olabilir. Ama bilmeyenlerin başı büyük dertte. Yaptığınız çizimde ölçülendirmeler çizimi taşıdığınızda yada ölçülendirdiğiniz çizginin herhangi bir yerinde işlem yaptığınızda (trim, extend vs..) ölçülendirmeler değişiyor mu? Komut satırına DDA yazıp enter a basın. Bütün projenizi seçin ve enter a basın. Artık ölçülendirmeleriniz kaçmayacak. Bunu daimi hale getirmek için komut satırına DIMASSOC yazıp enter a basın. Karşısında yazan değer 2 ise 1 yazıp enter a basın. Artık DDA işlemini bile yapmanıza gerek yok. Terçih sizin.
Daha önceki Bunları Biliyor Musunuz adında yazığım yazıları okumak için burayı tıklayabilirsiniz.

Hızlı çizimler..


Etiketler: , , , , , , , ,